Nog 30 dagen extra - Reisverslag uit Emeishan, China van Frits en Yannick Dijk en Mulder - WaarBenJij.nu Nog 30 dagen extra - Reisverslag uit Emeishan, China van Frits en Yannick Dijk en Mulder - WaarBenJij.nu

Nog 30 dagen extra

Door: fritsenyannick

Blijf op de hoogte en volg Frits en Yannick

14 Mei 2012 | China, Emeishan

Wc borstels vol met poep, kippenpoten (incl. de nagels en botten) etende chinezen en niet te vergeten ruftende chinezen. Ja we hebben weer in de trein gezeten. Het leuke is wel dat iedereen wil weten waar we vandaan komen en waar we naar opweg zijn en dit gewoon in het Chinees aan ons vragen. Wanneer wij dan in ons beste Chinees vertellen dat we ze niet begrijpen vinden ze dit hilarisch want we spreken de woorden natuurlijk helemaal fout uit, met als gevolg dat je een spoedcursus chinees krijgt van 14 mensen tegelijk wat natuurlijk totaal niet chaotisch is... Eenmaal gearriveerd in Chengdou zijn we de stad gaan verkennen en ik kan je vertellen dat valt niet mee na zo'n bergbeklimming ik (Yannick) had namelijk het idee dat m'n benen zo net boven m'n enkels af zouden breken bij iedere stap. Maar goed the place to be was het Peoplespark. Hier vindt dagelijks Chengdou got talent plaats. Dit is namelijk de plek waar je kan genieten van chinese vocale zangkwaliteiten (niet altijd even prettig om aan te horen), een dansje kan meepikken of je aan kan sluiten bij de plaatselijke yogaclub. En niet te vergeten de plek waar je opzoek kan naar een partner via een papiertje aan de waslijn. Wanneer je je in het park niet kan vermaken is het plein ook een aanrader. Hier kun je namelijk kennis maken met de trends van 2012 waaronder natuurlijk: De laskap, deze is multifunctioneel en zelfs te gebruiken als zonnebril. Ook zie je hier kinderen met de welbekende open broeken die ineens voor je voeten gaan zitten en nog wel eens wat verliezen in de vorm van bruine substantie of gele vloeistof. Ow en niet te vergeten de politie in hun dinkeytoys. Het toppunt van deze dag was toch wel het avond eten. We dachten laten we eens echt Chinees doen en ook in zo'n tent gaan eten waar je je eten kan bereiden in een bak kokend water. Eerst wat stokjes uitzoeken in het magazijn en de pret kan beginnen. De vlammen kwamen zo ongeveer uit je kont en het eten van ruggenwervels en schoenzolen is niet echt ons ding. Haha maar goed we zijn een hele ervaring rijker.
Zoals jullie misschien wel weten is Chengdu ook de panda plek. Met de bus zijn we richting Biafenxia Panda Base gegaan zo'n 3 uur verderop. We konden wel uren naar de panda's kijken. De volgende dag zijn we richting de Big Buddha gegaan in Leshan, iets wat je toch wel gezien moet hebben als je in de buurt bent.
Vanuit Chengdu was het maar 10 uur met de bus richting het park met de blauwe meren (Jiuzhaigoupark) dus och daar kunnen we ook wel voor een dag of 2 heen gaan. We hadden geluk met de chauffeur want volgens mij hadden ze de meest chagerijnige man die er in heel China woont onze bus laten besturen. Beeld het je even in, zit je om 7 uur 's morgens in de bus komt er zo'n man voor je staan die ontzettend uit zijn mond stinkt, in het Chinees begint te roepen en te wijzen en heeeeel boos kijkt. Wanneer je dan gebaart dat je deze beste man niet begrijpt begint hij nog harder te roepen met het idee dat wij dan ineens wel Chinees kunnen verstaan. Gelukkig was de busrit snel voorbij en konden we het park in. Een park waar je met de bus of wandelend doorheen kan. Natuurlijk gaan wij wandelen. Toen we het wandelpad opliepen stond er een groot bord met daarop tips voor hikers de eerste tip luidde als volgt: Neem de bus. Hahha gekke Chinezen. Maar WAUW wat is dat park mooi!!! Die meren zo blauw, zo helder. Dit is toch wel het mooiste wat we tot nu toe hebben gezien. Na 10,5 uur gehiked te hebben kwamen we bij een tibetaanse familie uit waar we geslapen hebben (ten strengste verboden om in het park te slapen maar ja). Aangezien we dan toch al illegaal bezig waren zijn we de volgende dag ook maar met bus door het park gegaan zonder kaartje..
Onze volgende stop was Songpan de plek waar we volgens onze bijbel (de lonley planet) ons visum konden verlengen. Het zweet brak me uit toen bleek dat het daar niet meer kon door een opstand in Tibetaanse dorpjes, hier in China hebben ze de helft van de gehele provincie afgesloten voor toeristen. Dus dat visum ging hem ook niet worden, toen maar besloten terug te gaan naar Leshan om het daar te regelen. En het is gelukt! Nu zitten we in Emeishan aan de voet van een berg. Ja je raadt het al ook hier zijn wij weer een berggeit ervaring rijker. En ook een apen ervaring. Overal stond al aangegeven dat je het het beste een stok mee kon nemen tegen de apen. Och dat zal wel meevallen dachten we. Nou mooi niet! Die apen hebben zichzelf namelijk aangeleerd dat mensen meestal eten bij hebben en pinpassen en vele andere leuke dingen. Wanneer het ontbloten van hun tanden geen zin heeft komen ze gewoon op je af, grijpen je vast, klimmen op je hoofd of trekken je kleding kapot en pakken wat ze pakken kunnen. Toen leek het ons verstandig toch maar via een andere weg omhoog te gaan en de apen te laten voor wat het is. Op de berg hebben we nog geslapen bij monikken in een tempel dus weer een hoop ervaringen rijker. Vanavond gaan we met de trein en bus richting de provincie Yunnan en over een tijdje laten we jullie weten wat we hier mee hebben gemaakt.

• 14 Mei 2012 - 09:55

Sarah:

Wauw! Wat een geweldige dingen hebben jullie weer meegemaakt! Naar dat park wil ik ook nog heel graag en vooral nu jullie bevestigen dat het daar zoo mooi is :) Cool dat jullie bij locals slapen enzo, lijkt me echt heel indrukwekkend! Heel veel plezier nog!

xx Sarah

• 14 Mei 2012 - 10:38

Jeanne:

He he eindelijk het visum binnen!!!! geniet en stuur vooral veel verhalen en foto's..... prachtig om te lezen en te zien!!!! veeeeeeel plezier!!!!!

• 14 Mei 2012 - 12:37

Tante Marie:

Wat een super mooie reis maken jullie, we genieten elke keer weer van jullie verhalen. Ben wel blij dat onze kleine kids een dichte!! broek aan hebben.
    En wat die foto van die twee panda's betreft, volgens enkele neefjes en nichtjes konden dat ome René en ome Nol wel zijn!!!! Geniet er van . Liefs ome René en tante Marina

• 14 Mei 2012 - 16:50

Domino:

Wat een leuk verhaal weer. We krijgen een heel goed beeld van wat jullie allemaal meemaken in het verre China!
    Have fun!

• 14 Mei 2012 - 17:29

Leo En Kaatje:

wauw wat maken jullie veel mee, en wat een ervaringen doen jullie op. Het is net of we alles zelf meemaken zulke mooie verhalen schrijven jullie, geweldig. We wachten weer op een nieuw verhaal en nieuwe foto's.

• 15 Mei 2012 - 05:54

Ingrid:

Leuk om te lezen wat jullie allemaal daarzo meemaken... echt supergaaf!! Geniet er lekker van en hopelijk tot snel in de BB! :D:D xx

• 16 Mei 2012 - 11:43

Nol Mulder:

Leuke foto Frits met die kinderen in de trein. Wat ik wel een beetje jammer vind, is dat er familieleden zijn die jullie site misbruiken om rare opmerkingen te maken aan mijn adres.
    Dat die dikke linkse Panda op Ome Menheer lijkt, kan ik nog in komen. Maar daar stopt toch elk vergelijk.
    Yannick, kun jij voor Mevr. OAD zo'n mooie zonnebrilkap regelen voor als we naar Bali komen. En doe voor mij maar zo'n opengewerkt broekje. Het eten op Bali schijnt nogal pittig te zijn, dus misschien wel makkelijk zo'n
    " downloadbroekje". Dit weekend is het kermis bij ons. Dat wordt weer genieten.
    We kijken uit naar je volgende verslag.
    Groeten, de kermisklanten

• 17 Mei 2012 - 11:32

Fritsineimketijnjoep:

Zo te lezen hebben jullie het hartstikke leuk! lekker doorgaan en blijven genieten..
    Tijn en Joep vonden de pandas schattig en grappig. En willen daar ook wel een keertje naar toe.
    groetjes

• 18 Mei 2012 - 12:39

Mark En Laura:

haai Frits & Yannick!

Heeel wat ervaringen rijker zo te zien!! en chinezen wat een volk is dat he, iets lagere hygiene standaarden dan wij hier in ons schone NL haha
    tof die pandabeertjes trouwens!

geniet er nog van!

liefs ons

• 21 Mei 2012 - 20:29

Wilma:

Hou Yannink en Frits
    Wat daar de apen doen doen hier de mensen. Ik denk zelfs dat mensen erger zijn dan apen. Wie aapt nu wie na????? Hoe dan ook zo'n aap die het op van alles en nog wat heeft gemunt ga je liever uit de weg. Yannick niet vergeten om Frits 'n pet op te zetten want voor je het weet reis je met 'n andere ... verder. groetjes Wilma

• 25 Mei 2012 - 19:43

Giny En Willy V.Beek:

Weer een mooi en spannend verslag.Heel veel plezier samen en denk er aan KOM GEZOND WEER NAAR HUIS. Groetjes

• 29 Mei 2012 - 15:17

Mark:

Heyhey, wat goed dat het verlengen van jullie visum toch nog voorspoedig is gegaan! Heerlijk ook, die herkenbare avonturen en leuke verhalen. Zal ik jullie eens wat vertellen... Ik zit nu vlakbij Xingping (in Yangshuo) en heb vernomen dat jullie daar nu zitten. Hoop dat jullie dit bericht lezen, dan kunnen we elkaar zeker ontmoeten. Lijkt me te gek!

Groeten, Mark

• 30 Mei 2012 - 19:53

Jorie:

Zo, ik had weer even wat bij te lezen. Hier zijn maar drie woorden voor: jaloers, jaloers en jaloers. Pffff, bij iedere volgende zin die ik lees vraag ik me af waarom ik hier de werkende feminist aan het uithangen ben in plaats van de door de bergen tijgerende Jane... Maar ja, verschil moet er zijn. Chinese muur weer erg herkenbaar, net als de rest van Peking. Maar helaas moet ik nu afhaken in mijn herkenningspunten, want onze reis is hier gestopt. Nog meer reden om jullie verhaaltjes te volgen :)
    Maaaaaar dan heb ik nu ook iets om jullie jaloers te maken: Jullie hebben het spetterende feest van uncle T. en tante Suus gemist! Man, dat ging lekker los! Het was een geslaagd feestje zoals de Mulders dat kunnen. En nog meer reden voor jaloezie van jullie kant: dit weekend staat de befaamde familiedag van de Mulders weer voor de deur. Erg jammer dat we FC Eèèèruuuup dit jaar moeten missen. Hasta

• 30 Mei 2012 - 19:55

Jorie (2):