Op bordeelsluipertjes of in mini rok
Door: fritsenyannick
Blijf op de hoogte en volg Frits en Yannick
11 Mei 2012 | China, Emeishan
De volgende dag waren we ondergedompeld met chineese gewoontes. We hadden de trein naar Pingyoa, de sleeper trein tickets waren op dus hadden we seats tussen 300 chinezen op 250 stoeltjes in een coupe. Super gezellig! Het toppunt was dat er een gezin naast ons zat met een kind dat, zoals alle kleine niet zindelijke kinderen hier, geen luier droeg, en maar drinken en drinken. Dan.... ,je raad het al, het onvermeidelijke gebeurde de man voor het kind was de lul en ook de appels in een plastic zak en andere bagage van de chinezen die aan de verkeerde kant zaten werden niet ontzien van een verse chineese urine badje. Aangekomen in Pingou kwamen we Dana weer tegen, die we in de trein vanuit Moskou al ontmoet hadden. Uiteindelijk zijn we een dag later met een bond, internationaal gezelschap van westerse toeristen gaan eten savaonds. Na een bezoek aan dit autentieke dorp waar we over de stads muur gelopen hebben en nog met een tandam gefietst hebben, zijn we, weer met de trein, naar Xi-an gegaan waar we weer met de meeste mensen uit Pingou hebben afgesproken om te gaan stappen. Eerst zijn we naar het terracottaleger gaan kijken, iets iets wat we achteraf gezien niet heel boeiend hadden gevonden als we daar onze 2 franse vrienden niet hadden ontmoet. Wat een humor hadden we met die gasten! starend naar een lege muur en wachten tot we allemaal niets vermoedenede chinezen om ons heen verzameld hadden die van de muur weer naar ons keken en weer naar de muur en je zag ze denken: Wat zien hun daar toch??? was een van de hoogte punten (ja, je had er bij moeten zijn). owja meest verkochte artikel bij de kraampjes was een kleedje van HOND of KAT wat verkocht werd als wolf en vos.
s'Avonds hebben we dus met het hele gezelschap gaan stappen. Een kosovaar, een x aantal nederlanders, 2 franse en een brit. Eerst in de barstreet daarna in 2 veel te duure clubs gestaan en uiteindelijk zijn we volgens goed chinees gebruik op straat gaan zitten. Met 9 flessen bier voor de prijs van een half pilsje in de club +/- 3 euro. voor de rest was in Xi-an niet heel veel te zien behalve een moslim squar waar je lekker kan eten op staat. De grootste uitdaging in de buurt van Xi-an lag 2 uur buiten de stad. Hau shan is een bekende berg voor Chinezen ook wel de killer of deadliest mountain genoemd, dat beloofde wat. Na 3 km was Yannickje al ten einde van haar latijn en toen moest het ergste stuk met de trapjes nog beginnen. We kregen er heel veel chinezen voor terug echt super fijn in de file de berg op. En de chinezen waren allemaal zo goed voorbereid, dat krijg je op de nationale vrije dag, 1 mei. In pak met bordeelsluipertjes of minni rok met ballerina's of hakken de berg op en als je als chinees moe bent dan ga je gewoon zitten waar je bent, midden op het pad. Ook de stelletjes die elkaars had de hele weg vast houden met matching T-shirt aan waren erg lastig te omzeilen. De uitzichten daarentegen waren echt super mooi! De overnachting was te duur, smerig, zonder, goed eten en zonder douche maar het was echt heel mooi ook s'ochtens met de zonsopgang hebben we toch wel erg genoten. de zelfde dag zijn we op de trein richting Chengdu gestapt.
11 Mei 2012 - 06:56
Ome Jos:
mooi verslag jongens, wat n groot land, veel plezier mooi die foto's van de muur het land en de begraven ceramieke stad.en jullie gezond natuurlijk. als jullie nog terug gaan naar peking heb ik nou n telefoon nr van Tessa die jullie nog steeds wilde rond nemen. xxxjos
11 Mei 2012 - 07:08
Griswolds, Vlierden :
Howdy folks,
we hadden al even het idee, dat jullie vast zaten, omdat het zo lang duurde voor er weer een bericht uit het verre China kwam. Wat een prachtige foto's. Vooral die pinda's zien er vet uit. We hebben Yannick de site doorgegeven waar een huis op staat, wat we willen huren om jullie te ontmoeten op Bali. Kijk maar of het iets is en wanneer we kunnen afspreken. Op de foto's kunnen we zien, dat het goed gaat en jullie veel plezier hebben. Alleen dat chinese sikje wil nog niet echt lukken. ( voor Frits ). Hier is alles goed. Morgen zeevissen met de boys en 29 mei weer een kijkoperatie. Ja Yannick, aan dat zelfde been waar ik destijds, je weet wel.
Ik heb van Domino begrepen dat het verlengen van jullie visum gelukt is.
Lekker nog een maandje Fresh Froggs en Home made Dog. Leuk trouwens dat je in zo'n groot land toch regelmatig weer bekende mensen tegen komt. Wij wachten vol spanning op jullie volgende verhaal. Ellen en Clark -
11 Mei 2012 - 07:34
Jeanne:
Hey Yannick en Frits, hoe gaat het? aan de foto's te zien en na het lezen van de verhalen kunnen we merken dat het daar super is. leuk om zo een beetje met jullie mee t emogen reizen!!!!! geniet er nog van en we kijken alweer uit naar de volgende verhalen/foto's !!!! HAVE FUN !!!!!!! groetjes uit Seitert. -
11 Mei 2012 - 08:16
Uncle T & Tante Suus:
Hey reizigers.
Wat hebben jullie al veel gezien en meegemaakt in het verre Azië. Geweldige verhalen en mooie foto´s.
( wat heeft die jonge dame een grote zonnebril op!! de nieuwste mode??)
Nou Frits, je durft wel, een klein chipannertje zonder plasgootje op schoot nemen.
We wensen jullie nog veel reisplezier en we blijven jullie volgen.
groetjes -
11 Mei 2012 - 10:13
Mandy Steehouwer:
Wat mooi die foto van jullie bij de Chineze muur!! En wat herkenbaar die matching T-shirtjes, het gaan zitten waar je zit en op hakken iets vreselijks ondernemen. Jullie verhalen zijn super, gelukkig kunnen we er nog heel wat verwachten :D Veel plezier nog in China (nog van plan Hongkong te bezichtigen?)! xxx -
11 Mei 2012 - 14:52
Verzorger Van Domino:
OMG die huiden aan die muur!! Daar wordt je niet vrolijk van!! Van de andere foto's wel. Die panda's die liggen daar super schattig hahaha. Soort van Nol en Jeanine pose zoals ze liggen in portugal..
En urine zit boordevol antioxidanten dus die appels zijn nu super gezond, die mensen krijgen een stralend huidje ;). Hebben chinezen spleetogen omdat alles naar urine ruikt?
Ik hoop dat jullie het naar je zin hebben en genoeg Wetties bij hebben om de reis goed door te komen.
Liefs Tante willeke -
11 Mei 2012 - 15:01
Mark En Laura:
Heee luitjes....
Wat een super vette verhalen!
moslim square??? mwaaaa
We blijven jullie volgen!!!!
Groetjess -
11 Mei 2012 - 15:38
Leo En Kaatje:
Hé Yannick en Frits, wat maken jullie veel mee en wat zien jullie een boel.
Prachtige foto's en weer een mooi verhaal wij genieten ervan.Geniet er nog van en wij kijken uit naar het volgende verslag. Leo en kaatje -
12 Mei 2012 - 00:24
Dirk:
Wederom een mooi verhaal Frits en Yannick. Hebben jullie ook Chinees gegeten :) veel plezier nog en tot snel.
Gr uit Heusden
12 Mei 2012 - 10:45
Jan En Dinie:
Hallo Frits en Yannick!!
Wat een mooi verhaal en mooie foto>s
Lijkt ons ook een prachtig land.
Ook leuk al die contacten met andere wereldreizigers!!
Wij zien uit naar skye contact met jullie!!
Groeten xx Jan Dinie -
12 Mei 2012 - 15:28
Pieter En Lieke:
Leuk leuk al die verhalen!! Aan de foto's te zien heeft Yannick het ook goed naar haar zin boven op de berg, haha! Tot ziens op skype! Gr. Pieter, Lieke en .. -
13 Mei 2012 - 07:43
Theo Gerda:
We sluiten ons aan bij de rest. Het is in één woord "Prachtig". Heel veel plezier gewenst. We hopen dat jullie nog vele verslagen en foto's met ons delen.
Groetjes -
13 Mei 2012 - 13:29
Lorenzo & Mayke:
Hee Frits en Yannick,
Leuk om jullie verhalen te lezen en wat een supermooie foto's!
Geniet van deze bijzondere ervaring!!
Groetjes Lorenzo en Mayke
21 Mei 2012 - 19:55
Wilma:
Hoi Jongelui
Wel jong maar niet lui. Er valt zoveel te beleven dat je niets wil missen natuurlijk. In de quest stonden laatst wat foto's van het terracotta leger met natuurlijk de geschiedenis erbij. Maar nergens leer je zoveel van dan het zelf gezien te hebben. Omdat het jullie wat tegen viel zal ik de Empel maar niet adviseren 'n schoolreisje naar dit leger te maken. Jullie hebben toch wel 'n kat/poes gekocht in China. De geschiedenis zegt dat deze gemaakt werd door 'n heel arm iemand en dat deze kat/poes geluk brengt als je deze koopt. Ach, dat wisten jullie natuurlijk al en jullie hebben al 'n tas vol. Nou Frits en Yannick Heel Veel geluk met jullie reis door China.
Groetjes Wilma