Nog één week
Door: fritsenyannick
Blijf op de hoogte en volg Frits en Yannick
14 Maart 2012 | Nederland, Erp
Bijna is het zover! Aanstaande woensdag gaat onze reis beginnen. Om 8:20 gaan we vanuit ons buurland (Dusseldorf) op weg naar het koude Rusland (St. Petersburg). Na het verkennen van St. Petersburg gaan we per nachttrein naar Moskou. En daarna zitten de bewoners van Irkutsk al vol spanning op ons te wachten. Helaas voor hun blijven wij hier niet lang want we worden vrijwel meteen opgehaald door een Dimitri of Anastasia om een paar sledehonden moe te maken in Listvianka (een klein vissersdorpje bij het Baikalmeer). Dan nemen we afscheid van Rusland en gaan op ontdekking in Mongolië. Per 4x4 (waarschijnlijk een jeep maar in Mongoolse begrippen kan dit best een paard of een kameel zijn) gaan we hier 14-dagen kamelenvlees eten, paardenmelk drinken en slapen in een welbekende gertent. Oftewel een 4sterren cultuur- en natuurarrangement. Na heel wat levenservaringen in onze rugzak rijker en wat lichaamskilo's armer gaan we vol goede moed onze treintocht vervolgen richting China. Het volgende zinnetje zijn we al uit ons hoofd aan het leren: "Yôu méiyôu r'n huì shuõ yingwén ma?" (voor een enkeling onder jullie die geen Chinees spreekt, hier staat natuurlijk: "Is er iemand die Engels spreekt?". In Datong maken we een tussenstop om een bezoek te brengen aan het hangende klooster en dan gaan we opweg naar Beijing of Peking (daar zijn we nog niet helemaal uit). Vanuit deze stad hopen wij jullie op de hoogte te brengen van onze opgedane ervaringen, mits we uit de voeten kunnen met de toetsenborden daar.
Tot snel!
Fritske en Yannick
14 Maart 2012 - 17:32
Doménique:
Was een heel vet feest en die André Pronk vergeet ik nooit meer ;)
Kijk nu al weer uit naar de berichten en verhalen. Heb tijdens het lezen van dit kleine stukje al weer een aantal keer moeten lachen en zie het ook al helemaal voor me haha!
Zaterdag gaan we nog even genieten van de bodies in Amsterdam en ik en Willeke komen dinsdag nog even langs om afscheid te nemen (snik). Jammer dat jullie zo vroeg al vertrekken, anders was ik zeker meegegaan naar het vliegveld!
Vanaf jullie site wens ik jullie alvast super veel plezier! Geniet van alles wat je gaat zien en meemaken! Ik verheug me nu al op de altijd leuke verhalen!
Heel veel knuffels en kusjes,
Doménique
Oh ja en Frits, pas je goed op 'baby';) -
14 Maart 2012 - 17:47
HansenHarriet:
Yannick en Frits, ook wij vonden jullie feest erg gezellig! Bedankt nog voor de uitnodiging. Jammer dat we Andre gemist hebben.
Wij wensen jullie een super reis en heel veel plezier! Groetjes, Hans en Harriet -
14 Maart 2012 - 19:00
DirkenJen:
Heee grapjassen!! Ik ben toch wel heel benieuwd of jullie nu Bejing of Peking gaan verkennen hoor! ik zorg dat ik deze website in de gaten hou om de uitkomst niet te missen :) Have fun Fritsie en Gespierde uit Vlierden! xxx -
15 Maart 2012 - 10:46
Nol Kwaai Sjek:
Ja, nu gaat het dan toch gebeuren.
Na Zuid-Afrika is Azie aan de beurt om door jullie bezocht te worden.
Wij hebben de voorbereidingen van dicht bij kunnen meemaken. Overal is aan gedacht. Vergeet de CD van Andre Pronk niet. Daar zullen ze in China wel van uit hun dakje gaan. Het zal voor ons weer wennen zijn, de stilte in huis, maar daavoor hebben we ook de CD van Andre. Ook wij kijken weer uit naar de verslagen zodat wij mee kunnen leven met jullie met de avonturen van Kwik en Flupke in Mogolie. -
15 Maart 2012 - 11:06
Ingrid:
Nou klinkt goed allemaal hoor!!! ik wens jullie heeel veeel plezier en geluk toe! Geniet ervan!!
liefs -
15 Maart 2012 - 12:30
Andre Pronk:
HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA.
Wat een leuk feest was het afgelopen zaterdag. Ik heb er enorm van genoten. Altijd fijn wanneer je optreden wordt gewaardeerd. Ik wens jullie een geweldige reis toe.
Mochten jullie bij thuiskomst weer een feest geven, houdt ik me warm aanbevolen. Je kunt me boeken op 06-13252932. -
15 Maart 2012 - 13:56
Nina:
Heel veel plezier op jullie reis. Geniet ervan!
Groetjes, Nina -
15 Maart 2012 - 16:36
Wgw Van Kilsdonk:
Wo hen gaoxing dat jullie zo goed voorbereid op reis gaan. Wisten jullie dat het woord kameel is afgeleid van het woord wortel? Dit betekent in het grieks "schoonheid" wat de kameel dus tot "sierlijk beest" maakt.. Goed nu weten jullie dus vrijwel alles. Ow dit is ook belangrijk is Rusland: .
Bij vragen kun je bellen met Tourgide Willievanillie
15 Maart 2012 - 16:40
Wgw Van Kilsdonk:
Zdravstuyte, Ik zie nu in mijn vorige berichtgeving dat mijn geweldige russische zin het niet doet. Dus hiet nog een keer: Gde zdes tualet.
Do svidaniya -
15 Maart 2012 - 20:23
Jorie:
Yannicki en Fritski, jammer de bammer dat wij jullie feest hebben gemist!! Het begin van jullie reis klinkt me vrij bekend in de oren ;) Dat gaat een fantastisch begin worden. Ik verwacht van jullie vanuit Litsvyanka ook een vodka-filmpje :) Veel plezier en hou ons op de hoogte! Liefs Rob en Jorie -
16 Maart 2012 - 18:34
Tante Suusje:
Hey Yannick en Frits het aftellen is begonnen. Een geweldige vakantie gewenst, en hopelijk veel geweldige verhalen uit het verre oosten. Btw geweldig feest afgelopen zaterdag, we hebben volop genoten en gelachen. En leuk dat jullie er een huisvriend bijhebben.!!!! Heel veel groetjes en een dikke X uit het geweldige asten. -
17 Maart 2012 - 12:29
Peggy:
heej,
heel veel plezier op jullie reis!
Ik zal jullie verhalen zeker gaan lezen.
xx peggy -
19 Maart 2012 - 20:37
Lily:
Overmorgen is het al zover...dan gaan jullie starten met jullie droomreis! Ik ben benieuwd naar de verhalen over al die spleetoogjes die jullie gaan tegenkomen.
Ondanks dat ik jullie heeeeeel erg ga missen, wens ik jullie heeeeeeel veel plezier en geluk toe!
Kus Lily
PS: Pas goed op elkaar en vergeet onze enveloppen niet! -
19 Maart 2012 - 21:14
Dirk:
Yannick en Frits
Geniet ervan!
Ik zal jullie volgen!
En wees altijd lief voor een eend!
En let op in de trein Frits he!
GRZ -
22 Maart 2012 - 09:35
De Wegbrengers:
Ja, ja, ze zijn weg. Na veel gesnotter, omhelzingen en mededelingen veel plezier te hebben en goed uit te kijken, zijn ze om 8.30 vertrokken richting St. Petersburg. We hebben contact gehad en het was er goed.
Buiten erg koud, binnen 38 klein nulletje C. De verwarming was niet te regelen.
Was geen sterren maar waarschijnlijk hamer en sikkel hotel. Ze hebben er zin in en voor ons kan het aftellen beginnen. Kids, geniet ervan en we keep in touch.
Jeanine, Nol, Diny en Jan en Pietertje. -
24 Maart 2012 - 11:52
Han Huijbers:
Het was inderdaad een mooi feestje! Heel veel plezier en succes op de fantastische reis die jullie gaan maken. -
24 Maart 2012 - 12:36
Pieter En Lieke:
Hoi hoi, hoe issie daar? Wat een leuk verhaal, dat beloofd nog wat de komende maanden! Wij zijn erg benieuwd naar de komende rijs(t)verslagen! Heel veel plezier!! Geniet ervan! Gr. Pieter, Lieke en onze uk -
24 Maart 2012 - 19:32
Jeanne En Martien:
Hoi Yannick en Frits,
We hebben al veel namen zien passeren die we in het verhaal van Jorie en Rob ook al zijn tegengekomen. Dat belooft veel goeds. Pas op in het hangende klooster, want daar heb je veel hangende monniken. Er kan er wel eens eentje naar beneden vallen die zich niet meer kan houden. Veel plezier en we kijken nu al uit naar het volgende verhaal.
Groetjes, Jeanne en Martien. -
27 Maart 2012 - 06:51
Nol:
Maar goed dat jullie ontdekt hebben dat eer iets was met je visum voor Rusland. Waarschijnlijk had je anders misschien langer in Rusland mogen vertoeven als jullie bedoeling was.
Als ik naar het programma kijk van de komende dagen, zul je waarschijnlijk de hit van Guus Meeuwis, KEDENG E DENG, kunnen dromen. Op naar Mogolie.
Kijk uit en goede reis.
Bij de weg, auto doet het prima.
Dady Cool